Lista linkova
Na gore Uvod Glosar Pregled Sadrzaj Lista linkova

Uzori

World Wide Web


Linkovi uz tematski kompleks Uzori

Pregled:

U pojedinačnim odeljcima o uzorima koje Vam predstavljamo naći ćete liste linkova sa linkovima o izvorima informacija vezanim za pojedine ličnosti. Klikom na linkove u sledećoj tabeli dospet ćete do tih lista linkova. Dalje na ovoj stranici naći ćete nešto proširenije linkove koji vode do Web stranica o pojedinačnim osobama koje su od posebnog interesa za tematski kompleks Uzori.  

Linkovi o Mahatma Gandiju

Linkovi o Martin Luter Kingu

Linkovi o Peace People

Linkovi o biskupu Tutuu

Linkovi o Jicak Rabinu

Linkovi o Majci Terezi

Linkovi o Rigoberti Menčú    

[Početak stranice]


Zvanična Web-stranica Komiteta za dodelu Nobelove nagrade: http://www.nobel.se/peace/index.html

Pored statuta Komiteta za dodelu Nobelove nagrade i tekstova o dodeli Nobelove nagrade na ovoj Web-stranici može se naći Lista svih nosilaca Nobelove nagrade od 1901.-2000. O svakoj osobi ili instituciji koja je dobila Nobelovu nagradu na raspolaganju su Vam fotografija i nekoliko osnovnih informacija. Do ove liste dospet ćete putem nešto prikrivenog linka koji se nalazi na horizontalnoj navigacijskoj lestvici u vrhu stranice i nosi ime "Laureates".

[Početak stranice]


Apel nosilaca Nobelove nagrade: http://www.nobelweb.org 

Svi živi nosioci Nobelove nagrade potpisali su jedan apel "Internacionalno desetljeće za kulturu mira i nenasilja za svu decu sveta", te na taj način apelu dali izvesnu težinu i važnost koja se ogleda u tome da su Ujedinjene nacije usvojile Rezoluciju kao odgovor na ovaj apel. I jedno i drugo - kako, dakle, tekst apela, tako i tekst UN-ove Rezolucije mogu se naći na ovoj Web- stranici. Na taj način moguće je prikupiti informacije o istoriji ove kampanje, te dobiti mogućnost da se u njoj i aktivno učestvuje.  

[početak stranice]


http://www.peacejam.org 

PeaceJam je međunarodni obrazovni projekt u kojem učestvuju mnogobrojni nosioci Nobelove nagrade. Ukoliko pogledate "Mission Statement" koji se nalazi na ovoj stranici biće Vam jasni ciljevi ovog projekta: "PeaceJam is an international education program built around leading Nobel Peace Laureates who work personally with youth to pass on the spirit, skills and wisdom they embody. The goal of PeaceJam is to inspire a new generation of peacemakers who will transform their local communities, themselves and the world."

[Početak stranice]


Norbert's Bookmarks for a Better World: http://www.betterworldlinks.org/vorbilder.htm

Na ovoj stranici može se naći zadivljujuća zbirka linkova, koja u međuvremenu obuhvata više od 20.000 linkova. Linkovi su izlistani abecednim redom po izuzetnim osobama i to podeljeni po kategorijama (mir, okoliš, ljudska prava itd.). Pored ovih izuzetnih osoba predstavljenih u okviru ovog tematskog kompeksa na D@dalosu, na ovoj Web stranici naći ćete linkove o hiljadama izuzetnih osoba iz svih mogućih zemalja i iz svih mogućih oblasti. Ovo je izuzetna polazna tačka za rešerširanje po internetu!

Mnogo zadovoljstva pri surfanju!!  

[Početak stranice]

 

Teme:  Ljudska prava  I  Uzori  I  Demokratija  I  Partije  I  Evropa  I  Globalizacija  I  Ujedinjene nacije  I  Održivi razvoj

Metode:    Politička didaktika    II    Pedagogija mira    II    Metode

     

Ovu online ponudu političkog obrazovanja razvila je agora-wissen, študgartsko društvo za političko opismenjavanje putem novih medija (GbR). Ukoliko imate pitanja ili nekih sugestija, molimo Vas da nam se obratite.