Didactică politică

 

Curs 1
site map
Continut
Educatie
Politică

 


 

Didactică politică

În timp ce celelalte complexe tematice de pe serverul educaţional D@dalos sunt destinate în primul rând practicii - ele pot fi utilizate de profesori pentru a se informa şi pentru a-şi pregăti ora de curs -, acest complex vizează bazele teoretice al educaţiei politice. Acesta este răspunsul nostru la dorinţele exprimate de target-ul nostru.

Veţi găsi aici informaţii despre concepte precum "politică" şi  "educaţie", precum şi un fragment care tratează bazele educaţiei politice, fragment care se ocupă, printre altele, cu obiectivele, câmpurile de activitate şi provocările pe care le presupune educaţia politică.

Pentru a nu neglija complet domeniul practic, am încercat, în cele 5 cursuri, să vă punem la dispoziţie un ghid politic. Suntem însă conştienţi de problemele care pot decurge din această metodă de abordare: fiecare clasă este altfel, condiţiile în care se predă şi se învaţă sunt, la rândul lor, foarte diferite şi, bineînţeles, şi profesorul reprezintă un factor decisiv. Cu toate acestea ne gândim şi sperăm ca cei patru paşi propuşi să vă fie de folos.

Aşa cum v-am obişnuit deja, prin intermediul conţinutului sau al paginii site map vă este oferită o perspectivă generală asupra ofertei online cu privire la tema "didactică politică". Vă dorim succes la lucrul cu această temă mai degrabă teoretică!

[Autor: Ragnar Müller]

[începutul paginii]

 

TemeWeb 2.0  I  Drepturile omului  I  Personalităţi  I  Democraţie  I  Partide  I  Europa  I  Globalizare  I  Naţiunile Unite  I  Durabilitate

Metode:    Didactică politică    II    Educaţie pentru pace    II    Metode

     

Această pagină web cu privire la educaţia politică a fost concepută de agora-wissen, " Gesellschaft für Wissensvermittlung über neue Medien und politische Bildung" (GbR) din Stuttgart. Pentru întrebări şi sugestii cu privire la conţinutul acestei pagini vă rugăm să ne contactaţi.