Politička didaktika

 

Osnovna cj. 1
Pregled
Sadržaj
Obrazovanje
Politika


 

Politička didaktika

Dok su ostali tematski kompleksi na D@dalosu neposredno određeni za praksu, dakle, nastavnici ih mogu koristiti kako bi se informirali i pripremili za nastavu, ovaj tematski kompleks posvećen je teorijskoj pozadini političkog opismenjavanja. Na ovaj način, zapravo, reagiramo na mnogobrojne želje koje je izrazila naša ciljna grupa.

Unutar ovog tematskog kompleksa pronaći ćete odlomke o pojmovima "Politika" i "Obrazovanje", kao i jedan odlomak o Principima političkog opismenjavanja, koji se među ostalim bavi ciljevima, zadacima i izazovima vezanim za pojam političke pismenosti.

No, kako ne bismo u potpunosti zanemarili i praktični dio, pokušali smo kroz sekvence Osnovnih cjelina ipak provući i jednu praktičnu nit uz pomoć koje je moguće napraviti nastavne materijale za predmet građansko obrazovanje. Važno je napomenuti da smo pri tome veoma svjesni svih problema ovakvog pristupa: svaki razred je drukčiji, uvjeti poučavanja i učenja razlikuju se od mjesta do mjesta, i naravno, osobnost svakog pojedinačnog nastavnika predstavlja odlučujući faktor u svemu. Unatoč tome, mislimo i nadamo se da će četiri predložena koraka biti od pomoći.

Kao što smo navikli u prethodnim tematskim kompleksima, uz pomoć tekstualnog pregleda sadržaja ili uz pomoć grafičkog pregleda možete si stvoriti sliku o sadržajima koji se nalaze u online ponudi uz temu Politička didaktika. Želimo vam mnogo zadovoljstva i uspjeha pri radu s ovom, nešto više teorijskom temom!

[Autor: Ragnar Müller]

[Početak stranice]

TemeLjudska prava  I  Uzori  I  Demokracija  I  Stranke  I  Europa  I  Globalizacija  I  Ujedinjeni narodi  I  Održivi razvoj

Metode:    Politička didaktika    I    Pedagogija mira    I    Metode

     

Ovu on-line ponudu iz područja političkog obrazovanja razvilo je i pripremilo društvo agora-wissen. To je stuttgartsko društvo za političko obrazovanje i promicanje znanja o novim medijima (GbR). Ako imate nekih pitanja ili sugestija, obratite nam se putem e-maila.