Metode

 

Cursul 1
Continut
Prezentare grafică

 


 

Metode

Complex tematic: Metode pentru ora de educaţie politică

Care este rostul orei de educaţie politică? Cum ne putem pregăti, în mod profesionist, ora de educaţie politică? La aceste întrebări vă răspunde mai pe larg complexul tematic "Didactică politică" de pe serverul D@dalos. Aici vom vorbi, printre altele, despre cei patru paşi necesari pentru organizarea orei de curs:
 
bulletPasul 1: Pregătirea subiectului
bulletPasul 2: Alegerea perspectivei didactice
bulletPasul 3: Formularea temei
bulletPasul 4: Planificarea orei de curs

Complexul tematic de faţă vine în completarea celui amintit mai sus, prezentând metodele şi principiile didactice ale educaţiei politice, adică instrumentele practice, fără de care nu poate avea loc ora de curs. Amănunte în acest sens veţi putea găsi în cadrul cursului 1.

Cursul 2 este dedicat unor principii didactice care s-au dovedit extrem de eficiente la ora de educaţie politică. Celelalte două cursuri vă prezintă unele metode mai importante - metode fundamentale (cursul 3) şi metode mai speciale, cu rol de activare a orei de educaţie politică (cursul 4).

Cursul final încearcă să demonstreze că educaţia politică nu este o materie oarecare, ci una care necesită multă atenţie şi dedicaţie. Democraţia şi ingredientele care stau la temelia ei nu trebuie mijlocite elevilor ca simple elemente teoretice, ele trebuie aduse la cunoştinţa elevilor din şcoli prin intermediul unor exerciţii practice (cursul 5).

Pentru o mai bună orientare şi navigare pe pagina de internet vă stă la dispoziţie o prezentare grafică a complexului tematic, precum şi o pagină de Conţinut cu link-uri directe către paginile care vă interesează.

[Autor: Ragnar Müller]

[începutul paginii]

 

TemeWeb 2.0  I  Drepturile omului  I  Personalităţi  I  Democraţie  I  Partide  I  Europa  I  Globalizare  I  Naţiunile Unite  I  Durabilitate

Metode:    Didactică politică    I    Educaţie pentru pace    I    Metode

     

Această pagină web cu privire la educaţia politică a fost concepută de agora-wissen, "Gesellschaft für Wissensvermittlung über neue Medien und politische Bildung" (GbR) din Stuttgart. Pentru întrebări şi sugestii cu privire la conţinutul acestei pagini vă rugăm să ne contactaţi.