Metode

 

Osnovna cj. 1
Sadržaj
Pregled


 

Metode

Tematski kompleks: Metode u nastavi političkog obrazovanja

Zbog čega postoji nastava iz područja političkog obrazovanja i kako se ona može profesionalno isplanirati i pripremiti objašnjavali smo u sklopu tematskog kompleksa "Politička didaktika" na Obrazovnom serveru D@dalos. Tamo smo, među ostalim, obradili četiri koraka pripreme nastave:
 
bulletKorak 1: Uvođenje u specifično područje
bulletKorak 2: Odabir didaktičke perspektive
bulletKorak 3: Formuliranje teme
bulletKorak 4: Planiranje tijeka nastave

Tematski kompleks koji je pred vama neka je vrsta dopune već spomenutog tematskog kompleksa i bavi se metodama i didaktičkim načelima u nastavi političkog obrazovanja. Daje vam, dakle, praktičan alat bez kojeg se ne može uspješno provesti nastava niti iz jednog predmeta. Što to točno podrazumijeva objašnjava Osnovna cjelina 1.

Osnovna cjelina 2 posvećena je različitim didaktičkim načelima, koja su se pokazala iznimno korisnima za nastavu političkog obrazovanja. Sljedeće dvije Osnovne cjeline predstavljaju neke od najvažnijih metoda za nastavu iz područja političkog obrazovanja. U Osnovnoj cjelini 3 predstavljene su osnovne metode, a Osnovna cjelina 4 se bavi metodama specijaliziranim za nastavu političkog obrazovanja. 

Zaključna osnovna cjelina još jednom podvlači činjenicu da nastava iz područja političkog obrazovanja predstavlja određeni specifikum i da se ne može tako lako usporediti s nastavom bilo kojeg drugog predmeta. Znanje o demokraciji i preduvjeti koji se moraju stvoriti za stvarnu demokraciju ne mogu se prenositi samo teoretski, već  se moraju i praktično uvježbati, prije svega u školama (Osnovna cjelina 5).

Radi orijentacije i navigacije na raspolaganju vam stoji grafički pregled tematskog kompleksa te pregled sadržaja s direktnim linkovima što vode do pojedinačnih stranica i odlomaka unutar ovog tematskog kompleksa.

[Autor: Ragnar Müller]

[Početak stranice]

 

TemeLjudska prava  I  Uzori  I  Demokracija  I  Stranke  I  Europa  I  Globalizacija  I  Ujedinjeni narodi  I  Održivi razvoj

Metode:    Politička didaktika    I    Pedagogija mira    I    Metode

     

Ovu on-line ponudu iz područja političkog obrazovanja razvilo je i pripremilo društvo agora-wissen. To je stuttgartsko društvo za političko obrazovanje i promicanje znanja o novim medijima (GbR). Ako imate nekih pitanja ili sugestija, obratite nam se putem e-maila.