Majka Tereza
na gore Gandhi Tutu Martin L. King Peace People Rabin R. Menchú Majka Tereza

 

Zivot
Citati
Pozadina
Materijali
Lista linkova


 

Uzori

Majka Tereza, kao ni jedna osoba na svijetu, predstavlja ljubav prema bližnjem svom. U Kalkuti ona se brinula o najsiromašnijima među siromašnima, o umirućima i bolesnima od gube. Nju poštuju nebrojeni ljudi diljem svijeta, pri čemu mnogi u njoj vide modernu sveticu: "The Saint of the Gutters". Njeno zauzimanje za dostojanstvo čovjeka nagrađeno je Nobelovom nagradom za mir 1979. godine, ali ju je učinilo i kontroverznom osobom zbog kritike svake forme abortusa. Red koji je ona osnovala, Misionari ljubavi prema bližnjem svom, danas djeluje u mnogim zemljama svijeta. 

Život i djelo: Kratka biografija rasvjetljava najvažnije trenutke u životu Majke Tereze.

Citati i govori: Uz govor na dodjeli Nobelove nagrade i kratku zbirku citata, ovdje ćete naći i izbor iz njenih molitvi.

Pozadina: Siromaštvo u Kalkuti predstavlja pozadinu za djelovanje Majke Tereze.

Materijali: Hvale i novinski tekstovi nakon smrti Majke Tereze 1997. godine ukazuju na njen značaj. 

Lista linkova: Izabrani izvori informacija na Internetu o Majci Terezi, koji su opisani na ovoj stranici, olakšat će Vam pretraživanje. 

Citat

"Ona se zauzima za mir na najprincipijelniji način, ojačavanjem nedodirljivosti ljudskog dostojanstva." [John Sannes, Govor na dodjeli Nobelove nagrade za mir 1979.]

[Početak stranice]

 


Teme
:   Ljudska Prava  I  Uzori  I  Demokracija  I  Partije  I  Europa  I  Globalizacija  I  Ujedinjeni narodi  I  Održivi razvoj

Metode:    Politička didaktika    I    Pedagogija mira    I    Metode

        

Ovu on-line ponudu iz područja političkog obrazovanja razvilo je i pripremilo društvo agora-wissen. To je stuttgartsko društvo za političko obrazovanje i promicanje znanja o novim medijima (GbR). Ako imate nekih pitanja ili sugestija, obratite nam se putem e-maila.