Ljudska prava
na gore Ljudska prava Uzori Demokracija Partije Europa Ujedinjeni narodi Globalizacija Održivi razvoj Politicka didaktika Pedagogija mira Metode

 

Osnovna cj. 1
Pregled
Sadrzaj
Kronologija
Lista linkova


 

Ljudska prava

Ljudska prava su u svim područjima osnova mirnog zajedničkog suživota: kako u međunarodnoj, tako i u nacionalnoj politici, u mjestu gdje stanujete ili u porodici. Ona se tiču svakog pojedinca i zagarantirana su svakome. Jedan od najvažnijih obrazovnih zadataka je upoznavanje i promicanje ljudskih prava. Zbog toga ćete na ovom obrazovnom serveru pronaći opširnu ponudu na temu ljudskih prava:

bulletŠto su ljudska prava?
bulletOdakle potiču?
bulletŠto ljudska prava znače za mene?
bulletTko nadgleda ljudska prava?

To su samo neka od pitanja o kojima će se ovdje govoriti. Osnovna cjelina koji se sastoji od pet sekvenci pruža osnovna saznanja o dotičnoj temi, a na raspolaganju su i dijagrami, dokumenti i još mnogo toga. Proširene teme - recimo, o pravima djeteta - nude mnogo slikovitih detalja i obuhvaćaju dijelove koji su veoma pogodni za uvođenje teme ljudskih prava u nastavu. Poseban dio za učitelje bavi se osnovnim pitanjima odgoja o ljudskim pravima i daje ideje i sugestije za nastavu.

Prije nego se detaljnije pozabavite našom ponudom, još nekoliko savjeta za korištenje:

bulletVrlo brzo ćete steći pregled, ako posjetite stranicu "Sadržaj" (na kojoj se nalazi detaljan popis svih elemenata koji su u svezi s temom ljudskih prava) i/ili ako posjetite stranicu "Pregled" (na kojoj se nalazi grafički pregled). Obje stranice možete uz pomoć linkova otvoriti u novom prozorčiću, a kada zatvorite te prozorčiće ponovo ćete se naći na početnoj stranici. 
bulletHorizontalne navigacijske ljestvice s linkovima koji se nalaze u vrhu svake stranice, vode Vas do stranica koje su na istom nivou kao i stranica koju imate otvorenu pred sobom. 
bulletVertikalna navigacijska ljestvica s linkovima koji se nalaze gore lijevo na svakoj stranici, vodi Vas do podređenih stranica, na primjer do dokumeneta i dijagrama vezenih za stranicu na kojoj se nalazite. 
bulletUkoliko želite brzi orijentaciski pregled teme ljudskih prava, kliknite na plavi kvadrat na dnu stranice. 

[Početak stranice]


Teme
:   Ljudska Prava  I  Uzori  I  Demokracija  I  Partije  I  Europa  I  Globalizacija  I  Ujedinjeni narodi  I  Održivi razvoj

Metode:    Politička didaktika    I    Pedagogija mira    I    Metode

        

Ovu on-line ponudu iz područja političkog obrazovanja razvilo je i pripremilo društvo agora-wissen. To je stuttgartsko društvo za političko obrazovanje i promicanje znanja o novim medijima (GbR). Ako imate nekih pitanja ili sugestija, obratite nam se putem e-maila.