Globalizare

 

Curs 1
Introducere
Lista de link-uri
Continut
Prezentare grafica

 


 

GlobalizareGlobalizarea este un subiect controversat. Lipsită de orice controversă este īn schimb importanţa acestui subiect, şi nu doar īn ceea ce priveşte educaţia politică. Democraţia, legitimarea sau raporturile cu economia sunt teme care sunt atinse decisiv de dezbaterea cu privire la globalizare.

Īntrebarea din ce īn ce mai importantă pentru educaţia (politică) cu privire la rolul deţinut de comunicaţia publică poate fi folosită cu succes īn scopul ilustrării acestui subiect. Globalizarea, un termen nou, dar īntre timp omniprezent, este instrumentalizat pentru a răspunde unor interese variate. Recunoaşterea acestor procese aduce beneficii care depăşesc graniţele discuţiei cu privire la globalizare.

Şi, īn fine, atunci cānd ne ocupăm cu subiectul "globalizare" trebuie să avem īn vedere şi dezbaterea actuală cu privire la problemele centrale şi de viitor care vizează atāt politica cāt şi educaţia.

Complexul tematic "Globalizare" de pe serverul D@dalos vă prezintă diverse īncercări de a defini acest fenomen (Cursul 1), subliniază multi-dimensionalitatea proceselor care pot fi subsumate termenului mai larg "globalizare" (Cursul 2), chestionează cauzele principale care au dus la apariţia acestuia (Cursul 3) şi problemele care au rezultat din el (Cursul 4), studiind la final īncercările de soluţionare ale dezbaterii (Cursul 5).

Pentru a vă orienta şi a naviga mai bine īn cadrul acestui complex v-am pus la dispoziţie o prezentare grafică precum şi o pagină de conţinut, cu link-uri directe către pagini şi capitole. Īn plus, īn acest complex tematic mai poate fi găsită şi o pagină cu repere introductive pentru ora de curs "Globalizare" (Introducere).

[Autor: Ragnar Müller]

[īnceputul paginii]

 

TemeWeb 2.0  I  Drepturile omului  I  Personalităţi  I  Democraţie  I  Partide  I  Europa  I  Globalizare  I  Naţiunile Unite  I  Durabilitate

Metode:    Didactică politică    II    Educaţie pentru pace    II    Metode

     


Această pagină web cu privire la educaţia politică a fost concepută de agora-wissen, "Gesellschaft für Wissensvermittlung über neue Medien und politische Bildung" (GbR) din Stuttgart. Pentru īntrebări şi sugestii cu privire la conţinutul acestei pagini vă rugăm să ne contactaţ.