Linklista
Lart Kursi baze 1 Hyrje Linklista Permbajtja Veshtrim grafik

 


 

Globalizimi

Linklista mbi temn e Globalizimit

I.   Linke mbi Organizatat Ndrkombtare

II.  Linke mbi faqet kritike t Globalizimit n Internet

III. Linke mbi portat e politiks ndrkombtare / Globalizimit

 


I. Organizatat ndrkomb
tare

I.1. Kombet e Bashkuara (UN) - www.un.org

Faqja voluminoze n internet e ksaj Organizate Ndrkombtare sht adresa e par, n rast se bhet fjal pr shtje t globalizimit. N t gjitha analizat dhe prsiatjet mbi Global Governance Kombet e Bashkuara luajn nj rol qendror. Interes t veant paraqet ktu "Economic and Social Development Web Site" (www.un.org/esa), e cila, e vn n rolin e udhrrfyesit, prmban linke mbi tema t globalizimit n kuadrin e nj oferte online t Kombeve t Bashkuara:

African Development Countries with Special Needs Development Trends EnvironmentFinancing for Development Forests Human Rights Human Settlements Narcotic Drugs Population Prevention of Crime Public Administration Regional Cooperation Social Development Statistics Sustainable Development Trade Women

I.2. Organizatat e Bretton Woods

Organizata Botrore e Tregtis (WTO) - www.wto.org

Fondi Monetar Ndrkombtar - www.imf.org

Banka Botrore - www.worldbank.org

Kto organizata duke marr shkas nga fakti, q ndodhen n qendr t kritiks ndaj Globalizimit krkojn t prodhojn transparenc prmes informacionesh prmbledhse online, duke u ndeshur kshtu me kritikn.

[Kreu i faqes]


II. Kritika ndaj Globalizimit


II.1. Attac (Association for the Taxation of Financial Transactions for the Aid of Citizens) - www.attac.org

Rrjeti Attac vlen ndrkoh si zdhnsi i lvizjes mbarbotrore t kritikve t Gobalizimit. Faqja kryesore n internet prmban ndr t tjera edhe linke mbi militantt e Attac n vende t ndryshme.

Majtas lart n faqen ndrkombtare t hyrjes gjendet nj link mbi nj list voluminoze linkesh t tjera me faqe interneti mbi kritikn e globalizimit.

II.2. Naomi Klein: No Logo! - www.nologo.org

Gazetarja Naomi Klein, q prej suksesit t librit t saj "No Logo!", i cili shrben si bibla e kundrshtarve t globalizimit, bn pjes n kritikt m t famshm t globalizimit. N faqen e internetit No-Logo krijuar prej saj gjenden tekste aktuale t autores  dhe udhzime e informacione mbi fushata t ndryshme.

[Kreu i faqes]


III. Portat drejt politiks ndrkomb
tare / Globalizimit

Porta interneti potenciale si piknisje pr krkime n t gjitha temat rreth globalizimit:

The WWW Virtual Library: International Affairs Resources - www.etown.edu/vl

Virtual Resources: International Relations Research Resources on the Web - http://mitpress.mit.edu/journals/INOR/deibert-guide/TOC.html

Nj numr t madh artikujsh ofron edhe fragmenti  Globalization ne faqen e internetit t Global Policy Forum:  - www.globalpolicy.org/globaliz/index.htm

[Autor: Ragnar Mller]

[Kreu i faqes]

 

TematWeb 2.0 I T drejtat e njeriut I ModeleDemokracia I Partit I Evropa I Globalizimi I Kombet e Bashkuara I Qndrueshmria

Metodat:    Didaktika politike    II    Pedagogjia e edukimit    II    Metodat

     
 

Kjo ofert Online mbi edukimin politik u zhvillua nga agora-wissen, Shoqata e Shtutgartit pr prim dijesh prmes mediave te reja dhe edukimit politik. N rast pyetjesh apo vrejtjesh drejtohuni Ju lutem te ne.