Globalizimi

 

Kursi baze 1
Hyrje
Linklista
Permbajtja
Veshtrim grafik


 

GlobalizimiGlobalizimi sht nj tem e diskutueshme, ndrsa e padiskutueshme sht rndsia e tematiks, dhe kjo jo vetm pr edukimin politik. Pyetje baz t politiks mbi demokracin, legjitimimin apo raportin me ekonomin preken n thelbin e tyre nga debati mbi globalizimin.

shtja e rolit t komunikimit publik, q po bhet gjithnj e m e rndsishme pr edukimin (politik) mund t trajtohet n mnyr mbreslnse n shembullin e ksaj tematike. Si nje term ky, n fakt i ri por i gjithpranishm, globalizimi instrumentalizohet n funksion interesash t ndryshme. Ndaj njohja e ktyre proceseve duhet t shkoj shum larg, prtej t kuptuarit m t mir t diskutimit rreth globalizimit.

Dhe n mbyllje, n rastin e marrjes me globalizimin bhet fjal pr debatin aktual mbi shtje qendrore t s ardhmes, pr t cilat duhet t prgatiten si politika ashtu edhe edukimi.

Kompleksi tematik n D@dalos paraqet prpjekje t ndryshme prkufizimi (Kursi baz1 ), thekson karakterin shumprmasor t proceseve, q i nnvendosen konceptit prmbledhs t globalizimit (Kursi baz 2), krkon t zbuloj shkaqet kryesore  (Kursi baz 3) dhe problemet-pasoj (Kursi baz 4) dhe n mbyllje merret me linjat e zgjidhjes, q ravijzohen gjat debatit (Kursi baz 5).

Pr orientim dhe navigim Ju vihet n dispozicion nj  vshtrim i prgjithshm grafik mbi kompleksin tematik si dhe nj Prmbajtje s bashku me linket direkte n lidhje me faqet dhe fragmentet e veanta. Prve ktyre do t gjeni edhe nj fragment me propozime, se si mund t organizohet hyrja n nj njsi msimore mbi temn e globalizimit (Hyrje).

[Autor: Ragnar Mller]

[Kreu i faqes]

 

TematWeb 2.0 I T drejtat e njeriut I ModeleDemokracia I Partit I Evropa I Globalizimi I Kombet e Bashkuara I Qndrueshmria

Metodat:    Didaktika politike    II    Pedagogjia e edukimit    II    Metodat

     
 

Kjo ofert Online mbi edukimin politik u zhvillua nga agora-wissen, Shoqata e Shtutgartit pr prim dijesh prmes mediave te reja dhe edukimit politik. N rast pyetjesh apo vrejtjesh drejtohuni Ju lutem te ne.