Link-uri
Sus Cursul 1 Link-uri Continut Prezentare grafica

 

 


 

Educaţie pentru pace

Link-uri selectate pentru tema "Educaţie pentru pace"

Institut für Friedenspädagogik Tübingen e.V. (Institutul de educaţie pentru pace din Tübingen): http://www.friedenspaedagogik.de/ 

Acest Institut din Tübingen, care a contribuit într-o măsură importantă şi la realizarea acestui complex tematic aflat pe serverul D@dalos, pune la dispoziţia celor interesaţi extrem de multe informaţii cu privire la subiectul "Educaţie pentru pace". Două puncte de plecare excelente pentru o investigaţie on-line sunt paginile "Themen" şi "Unterricht konkret":

 
bullet

La pagina Themen veţi găsi informaţii despre practic toate aspectele educaţiei pentru pace. Alte cuvinte cheie sunt aici, printre altele: mişcarea pentru pace, violenţa faţă de copii, învăţământ global, războiul din Irak, războiul-joc şi violenţa-joc şi, bineînţeles, tema centrală 'prelucrarea constructivă a conflictelor', care constituie una dintre bazele activităţii IFT.
http://www.friedenspaedagogik.de/themen/themen.htm
 

bullet

De la pagina "Unterricht konkret" veţi putea ajunge la o serie de proiecte de oră de curs, cu teme precum: Înţelegerea războaielor, Ce este curajul civil, Dimensiunile Războiului din Golf, Copiii şi munca, Drepturile omului, Dezvoltarea populaţiei ...
http://www.friedenspaedagogik.de/service/unter/unterich.htm

Pagina de internet a IFT este aşadar o comoară de informaţii - atât teoretice cât şi practice - în domeniul educaţiei pentru pace.

[începutul paginii]

Portalul de internet "Peace Education Net": http://www.peace-education.net

Acest portal constituie un punct de plecare excelent pentru investigaţiile dumneavoastră on-line. El cuprinde trei domenii:

bullet

Projects: în acest domeniu sunt prezentate proiecte din întreaga lume.
 

bullet

Topics: aici se află informaţii despre fundalul teoretic al educaţiei pentru pace (peace education concepts) şi texte legate de complexul tematic "Conflictele şi prelucrarea constructivă a conflictelor".
 

bullet

Service: acest domeniu este împărţit în două categorii: "Literatură" şi "Link-uri". Şi la categoria "Literatură" există link-uri către documente importante ale ONU. Pe lista de link-uri se află o serie de site-uri interesante pe tema "Educaţie pentru pace".

[începutul paginii]

Cine nu se mulţumeşte doar cu aceste link-uri, va putea să găsească pe paginile de mai jos şi alte informaţii:

bullet

Norberts Bookmarks for a better world:
http://www.betterworldlinks.org/book30l.htm
 

bullet

UNESCO: Declaration on a Culture of Peace:
http://www.unesco.org/cpp/uk/declarations/2000.htm
 

bullet

United Nations Cyberschoolbus: Peace Education:
http://www0.un.org/cyberschoolbus/peace/index.asp
 

bullet

UN Documents & Links:
http://www0.un.org/cyberschoolbus/peace/frame4.htm

[începutul paginii]

 

TemeWeb 2.0  I  Drepturile omului  I  Personalităţi  I  Democraţie  I  Partide  I  Europa  I  Globalizare  I  Naţiunile Unite  I  Durabilitate

Metode:    Didactică politică    II    Educaţie pentru pace    II    Metode

     

Această pagină web cu privire la educaţia politică a fost concepută de agora-wissen, "Gesellschaft für Wissensvermittlung über neue Medien und politische Bildung" (GbR) din Stuttgart. Pentru întrebări şi sugestii cu privire la conţinutul acestei pagini vă rugăm să ne contactaţi.