Linklista
Lart Kursi baze 1 Linklista Permbajtja Paraqitje grafike

 


 

Pedagogjia e paqes

Linke t przgjedhura mbi temn Pedagogjia  e Paqes

Instituti pr Pedagogjin e Paqes, shoqat e regjistruar: http://www.friedenspaedagogik.de/ 

Instituti i Tbingenit (IFT), i cili ka luajtur nj rol vendimtar edhe n krijimin e ktij kompleksi tematik n D@dalos, ka nj ofert-online t vllimshme mbi temn e Pedagogjis s Paqes. Dy piknisje veanrisht t mira pr krkime n internet jane faqet "Themen" (Temat) dhe "Unterricht konkret" (Msimi konkretisht):

 
bullet

Duke u nisur nga faqja Temat merren informacione t prgjithshme praktikisht n t gjitha aspektet e edukimit t paqes. Fjal kye jan ndr t tjera: lvizja pr paqe, dhuna kundr fmijve, t msuarit global, lufta n Irak, lodrat e lufts dhe dhuns, dhe natyrisht tema qendrore e prpunimit konstruktiv t konfliktit, e cila prbn nj pik kryesore t puns s IFT.
http://www.friedenspaedagogik.de/themen/themen.htm
 

bullet

Duke u nisur nga faqja "Msimi konkretisht" arrihet n nj sr planesh msimore, mes t tjerash n lidhje me tema si: t kuptojm ngjarjet e lufts, t msojm guximin civil, dimensionet e Lufts s Gjirit, puna  e fmijve, t drejtat e njeriut, zhvillimi i popullsis... 
http://www.friedenspaedagogik.de/service/unter/unterich.htm

N trsi prezantimi n internet i IFT prbn nj burim t pasur informacionesh teorike dhe asistence praktike n fushn e Pedagogjis s Paqes dhe Edukimit. 

[Kreu i faqes]

Internet-Portal Peace Education Net: http://www.peace-education.net

Ky Portal sht nj piknisje shum frutdhnse pr krkime n internet. Ai prmbledh tre fusha:

bullet

Projects: N kt fragment prezantohen projekte nga t gjitha pjest e toks.
 

bullet

Topics: Ktu vihen n dispozicion informacione t mtejshme  n lidhje me sfondin teorik t edukimit t paqes (peace education concepts) si dhe tekste n lidhje me fushn tematike "Konflikti dhe prpunimi konstruktiv i tij".
 

bullet

Service: Pjesa Service ndahet n dy kategori: "Literatur" dhe "Linke", ku edhe n kategorin "Literatur" mund t gjenden edhe Linke mbi dokumente t rndsishme t Kombeve t Bashkuara. Linklista hap faqe t tjera interesante mbi temn e Pedagogjis s Paqes.

[Kreu i faqes]

Kujt nuk i mjaftojn kto Linke, mund t gjej informacione t mtejshme n faqet e mposhtme n Internet:

bullet

Norberts Bookmarks for a better world:
http://www.betterworldlinks.org/book30l.htm
 

bullet

UNESCO: Declaration on a Culture of Peace:
http://www.unesco.org/cpp/uk/declarations/2000.htm
 

bullet

United Nations Cyberschoolbus: Peace Education:
http://www0.un.org/cyberschoolbus/peace/index.asp
 

bullet

UN Documents & Links:
http://www0.un.org/cyberschoolbus/peace/frame4.htm

[Kreu i faqes]

 

TematWeb 2.0 I T drejtat e njeriut I Modele I Demokracia I Partit I Evropa I GlobalizimiKombet e BashkuaraQndrueshmria

Metodat:    Didaktika politike    II    Pedagogjia e Paqes    II    Metodat

     

Kjo ofert online mbi edukimin politik sht zhvilluar nga agora-wissen, Shoqata e Shtutgartit pr prim dijesh prmes mediave t reja dhe edukimit politik (GbR). N rast pyetjesh ose vrejtjesh drejtohuni Ju lutemi te ne.