Pėrmbajtja
Lart Hyrje Fjalorth Vėshtrimi Pėrmbajtja Linklista

 


 

Udhёrrёfyesit

Pasqyra e lёndёs e kompleksit tematik Udhёrrёfyesit

Duke klikuar mbi pasqyrёn e lёndёs kaloni nё fushat dhe faqet pёrkatёse; vёshtrimin grafik tё temёs mund ta gjeni nё faqen Vёshtrim.

Faqja startuese Udhёrrёfyesit

Fjalorth mbi kompleksin tematik Udhёrrёfyesit

Linklista e kompleksit tematik Udhёrrёfyesit

Fotografi ekspozuese e vёshtrimit tė kompleksin tematik Udhёrrёfyesit

Hyrje

Mahatma Gandhi

Jeta dhe vepra e Gandit

Biografi e shkurtёr

Satyagraha

Marshi i Kripёs

Citate dhe fjalime tё Gandit

Sfond

Historia e Afrikёs sё Jugut

Historia e Indisё

Materiale mbi Gandin

Links mbi Gandin

Desmond Tutu

Jeta dhe vepra e Tutusė

Biografia e shkurtёr

Rёndёsia

Citate dhe fjalime tё Desmond Tutusė

Fjalimi me rastin e marrjes sё Ēmimit Nobel

Letёr kryeministrit Vorster

Intervistё me Tutunė

Sfond: Apartedi dhe Afrika e Jugut

Materiale mbi Desmond Tutu

Links mbi Desmond Tutu

Martin LutEr King

Jeta dhe vepra

Citate dhe fjalime

"Kam njё ёndёrr"

Fjalimi me rastin e pranimit tё Ēmimit Nobel

Sfond: Lёvizja e tё drejtave tё njeriut nё SHBA

Bojkotimi i autobusёve nё Montgomery

Birmingham

Marshi nė Washington

Materiale mbi Luter Kingun

Links mbi Luter Kingun

Peace People

Jeta e Betty Williams dhe Mairead Corrigan

Citate dhe fjalime

Fjalimi me rastin e marrjes sё Ēmimit Nobel pёr Paqe

Letёr Lukės

The Field

Intervistё me Betty Williams

Intervistё me Mairead Corrigan

Sfond: Konflikti i Irlandёs sė Veriut

Kronologjia

Historia e Irlandёs

"Troubles" nё shek. XX

Qyteti Derry/Londonderry

Materiale mbi Williams dhe Corrigan

Links mbi Peace People dhe konfliktin nё Irlandёn e Veriut

Yitzhak Rabin

Jeta dhe vepra e Rabinit

Biografi e shkurtёr

Citate dhe fjalime tё Rabinit

Fjalimi i fundit i Rabinit

Fjalimi me rastin e marrjes sё Ēmimit Nobel

Sfond: Konflikti i Lindjes sё Mesme

Kronologji

Historia e Izraelit

Materiale mbi Rabinin

Links mbi Rabinin

Rigoberta Menchś

Jeta dhe vepra

Citate dhe fjalime

Fjalimi me rastin e marrjes sё Ēmimit Nobel

Intervistё me Menchśnė

Sfond: Guatemala

Materiale mbi Menchśnė

Links mbi Menchśnė

Nёnё Tereza

Jeta dhe vepra

Citate dhe fjalime

Intervistё

Fjalimi me rastin e marrjes sё Ēmimit Nobel

Lutje

Sfond: Kalkuta

Materiale mbi nёnё Terezёn

Links mbi nёnё Terezёn

 

[Kreu i faqes]

 

TematWeb 2.0 I Tė drejtat e njeriut I Modele I Demokracia I Partitė I Evropa I Globalizimi I Kombet e Bashkuara I Qėndrueshmėria

Metodat:    Didaktika politike    II    Pedagogjia e paqes    II    Metodat

     

Kjo ofertė Online mbi edukimin politik u zhvillua nga agora-wissen, Shoqata e Shtutgartit pėr pėrēim dijesh pėrmes mediave te reja dhe edukimit politik. Nė rast pyetjesh apo vėrejtjesh drejtohuni Ju lutem te ne.