Pėrmbajtja
Lart Kursi bazė 1 Vėshtrim Pėrmbajtja Fjalorth Linklista

 


 

Partitё politike

Pasqyra e lёndёs e kompleksit tematik Partitё politike

Nё fushat dhe faqet pёrkatёse kaloni duke klikuar mbi lidhjet nё pasqyrёn e mёposhtme tё lёndёs; vёshtrimin grafik mbi temёn e gjeni nё faqen Vёshtrim.

Faqja startuese Partitё politike

Fjalorth mbi kompleksin tematik Partitё politike

Linklista mbi kompleksin tematik Partitё politike

Fotografi ekspozuese e vёshtrimit mbi kompleksin tematik Partitё politike

Kursi themelor 1 (Ēfarё ёshtё partia politike?)

Kursi themelor 2 (Ēfarё llojesh tё partive politike kemi?)

Partitё politike nё sistemet socialiste

Zhvillimi i formave partiake nё Evropё

Forma "parti popullore"

Kursi themelor 3 (Cilat janё funksionet e partive politike?)

Funksionet e partive politike nё sistemin politik

Funksionet e partive politike nё Ligjin Gjerman mbi Partitё Politike

Ndёrmjetёsit nė sistemin politik mes popullit dhe shtetit

Shoqatat si ndёrmjetёse

Partitё si ndёrmjetёse

Mediat dhe partitё politike nё sistemin politik

Modele tė raportit mes partive politike, mediave dhe publikut

Opinioni publik

Kufizim partitё politike - shoqatat

Fotografi ekspozuese e vёshtrimit "Partitё politike dhe shoqatat"

Demokracia brendapartiake si parakusht pёr kryerjen e funksioneve

Kursi themelor 4 (Si duken sistemet partiake?)

Tema shtjelluese: Partitё politike nё Britani tё Madhe

Sfond: Sistemi britanik i qeverisjes

Diskutim: "Modeli Westminister"

Parlamenti britanik

Diskutim: "Sovraniteti i parlamentit"

E drejta mazhoritare britanike e zgjedhjes

Partitё politike nё Britani tё Madhe

Lindja dhe zhvillimi i sistemit dypartiak

Tiparet e sistemit dypartiak

Diskutim: "Miti i sistemit dypartiak"

Tema shtjelluese Partitё politike nё SHBA

Sfond: Politika nё SHBA

Sistemi qeveritar

E drejta e zgjedhjes

Lidhjet

Partitё politike nё SHBA

Lindja dhe zhvillimi i sistemit partiak

Tiparet dhe veēoritё e sistemit partiak

Funksionet e partive politike amerikane nё sistemin politik

Vёshtirёsitё e demokracisё sё partive politike nё SHBA

Bilanc: Partitё politike nё SHBA

Kursi themelor 5 (Me cilat vёshtirёsi ballafaqohet demokracia e partive politike?)

Patronazhi i posteve

Tendencat oligarkike dhe largimi nga votuesit

Diskutim: "Mosinteresimi pёr partitё politike"

Vёshtirёsitё e legjitimitetit tё partive politike

Iniciativat qytetare si konkurrente tė partive politike

Diskutim: "Sundimi i mediave"

Fushata moderne zgjedhore si PR-fushatё

Diskutim: "Politika simbolike"

Diskutim: "Shteti i partive politike"

[Kreu i faqes]

 

TematWeb 2.0 I Tė drejtat e njeriut I Modele I Demokracia I Partitė I Evropa I Globalizimi I Kombet e Bashkuara I Qėndrueshmėria

Metodat:    Didaktika politike    II    Pedagogjia e paqes    II    Metodat

     

Kjo ofertė Online mbi edukimin politik u zhvillua nga agora-wissen, Shoqata e Shtutgartit pėr pėrēim dijesh pėrmes mediave te reja dhe edukimit politik. Nė rast pyetjesh apo vėrejtjesh drejtohuni Ju lutem te ne.